Top 2000 dienst 2018

Top2000 Kerkdienst

In december 2018 hebben we onze jaarlijkse Top2000 dienst gehouden. In deze bijzondere kerkdienst, worden er liederen  gezongen van de Top2000. Liederen die met andere woorden en op een andere wijs dan in het Liedboek, voluit werden meegezongen. De Top2000 wordt al achttien jaar op Radio 2 uitgezonden. Het is een doorlopend muziekprogramma dat met kerst begint en tot en met Oudjaar doorgaat.

Top 2000

Sommige Top2000 nummers hebben van zichzelf al  een religieuze strekking. Anderen krijgen door de plek in de dienst bij een Bijbelverhaal, nog een andere lading dan oorspronkelijk de bedoeling geweest is. De Top2000 blijkt zo een mooie bron van inspirerende, vrolijke en aansprekende liederen. Bovendien kennen veel ouderen en jongeren de hits.

Het thema van de dienst was ‘Vrijheid – Blijheid’. We lazen over een verhaal  van de profeet Sefanja. Hierin gaat het over dat je blij mag zijn met je vrijheid die God je geeft. We kijken naar wat jouw blij maakt. Wat geeft het vrije gevoel jou? Moet je dingen opgeven voor vrijheid en blijheid?

Welke liedjes?We lieten ons weer verrassen door de teksten van de liederen uit de Top 2000. De liedjes die we geluisterd hebben vind je de bijgaande afbeelding.
Je kunt ook beluisteren via:

| in Bijzondere dienst.