Terugblik op de Ontmoetingsmiddag van dinsdag 29 januari 2019

Vanmiddag zou ds. André Heiner bij ons zijn om ons verhalen te vertellen uit zijn levensboek ‘Geloven is een kunst’. Helaas is hij door omstandigheden verhinderd om te komen, maar hij heeft beloofd er de volgende keer wel te zijn.

Bernard de Vries stond op de lijst voor een andere keer maar was bereid om nu te komen om ons te vertellen over zijn passie: de natuur. Hij is een bekende Oosterkerker en heeft ook een column in de Kerkentrommel.

Hij liet ons zweten om stekjes uit een bak te analyseren en dat lukte ons vrij aardig. Tot onze verbazing vielen zelfs appel- en perenbomen onder de roosachtigen. Hij wees ons op een mooi natuurgebied met veel jeneverbessen: het Echtenerzand. Hij verbaasde ons met zijn kennis van paddenstoelen: zo groeien ze onder specifieke bomen maar de grondsoort is ook bepalend.

Tot slot heeft Bernard met het lezen van een gedeelte uit Romeinen 8 nog eens onderstreept, dat wij mensen moeten zorgen voor een florerende natuur: òns leven en dat van àndere schepsels hangt ervan af.

We hebben Bernard hartelijk bedankt voor zijn lezing en trokken weer op huis aan, met een andere blik naar de bosjes om ons heen kijkend…

De volgende bijeenkomst is op 26 februari.

| in Nieuws.