Ontmoetingsmiddag Oosterkerk, 26 maart 2019

Ontmoetingsmiddag Oosterkerk

Deze middag komt Annelie Westhuis bij ons. (Annelie is de dochter van Elly en Jan Westhuis).

Ze is zorgondernemer en houdt zich bezig met mensen die ernstig beperkt zijn in horen én in zien (doofblinden). Deze mensen hebben een groot probleem in de communicatie, oriëntatie en mobiliteit. De problematiek uit zich door de hele dag heen in vrijwel alle bezigheden.

Eind 2016 heeft ‘Gehoord en Gezien’, de zorgonderneming van Annelie, in Haren een ontmoetingsplek opgericht, dat het ‘OOG en OOR huis’ heet. De deelnemers komen uit de drie noordelijke provincies.

Lang niet altijd worden de problemen erkent en herkent. Regelmatig wordt gedacht dat er sprake is van een geestelijke achteruitgang.

Weet u deze problemen wel te herkennen? Of denkt u dat die vrouw van een straat verderop gewoon onvriendelijk is omdat ze altijd zo stuurs kijkt en nooit groet?

Annelie wil ons graag meenemen in de problematiek van mensen met deze dubbele beperking en vertellen van de mogelijkheden die er nog wél zijn.

In april start er een doofblindencafé (praatcafé) van de Oogvereniging voor deze doelgroep bij Visio in Hoogeveen. Annelie zal er meer over vertellen.

U en jij bent weer van harte welkom op dinsdag 26 maart, 14.30 uur en neem gezellig iemand mee!

Vriendelijke groet, Roelien Alberts-Koekoek, 0528-230687

| in Agenda.