Kerstviering: “Op weg naar de stal.”

 

 

De jaarlijkse kerstviering voor ouderen van 75+ was dit jaar voor iedereen toegankelijk. Daardoor was er dinsdagmiddag 17 december een heel gemêleerd gezelschap aanwezig om samen op weg te gaan om het feest van de geboorte van de Koning van het Licht te vieren en ons te warmen in een kleine stal. Eerst dronken we in de ontmoetingsruimte samen koffie en thee met wat lekkers erbij. Daarna begaven we ons naar de trouwzaal die feestelijk en sfeervol aangekleed was met een aantal prachtige kerststallen en groepen.

We luisterden naar enkele indrukwekkende gedichten en gebeden en zongen onder begeleiding van Bram van Dijk mooie kerstliederen. Hetty Kleinjan keek als 55-jarige Maria terug op de gebeurtenissen rond de geboorte van haar Zoon en vergeleek haar situatie met de onze en stelde ons de vraag hoe wij op weg zijn naar de wereld zoals God die bedoeld heeft.

Na afloop van  de viering kwamen we nog weer samen in de ontmoetingsruimte en werden daar verwend met een drankje (er was ook advocaat met slagroom! ) en een aantal hartige hapjes.

 

We kijken terug op een waardevolle bijeenkomst.

 

| in Advent & Kerst 2019, Nieuws.